Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

diumenge, 19 de setembre del 2010



Benvinguts i benvingudes al curs de 2n de batxillerat 2010-2011
Aquest any comenceu un curs molt important i complex. Important perquè serà l’últim i l’haureu d’aprovar per a obtenir el títol de “Batxiller”, títol que us permetrà accedir a estudis superiors com la universitat o els cicles formatius de segon grau. I complex perquè tot i ser ja el darrer anys al centre, la pressió va a ser molt forta, les exigències molt elevades, els sentiments molt profunds i el final... molt emocionant. Segur que no us deixarà indiferents i, passats els anys, el recordareu com un curs molt especial. L’experiència avala les meues paraules, per aquest motiu, us convide a posar-vos a treballar de valent ja, des del primer dia, il•lusionant-vos malgrat les dificultats , engrescant-vos malgrat les contrarietats.
L’any passat ja vam començar un nou camí cap a selectivitat i enguany ens serà més fàcil programar la matèria perquè comptem amb l’experiència del curs anterior. Així que he decidit començar la literatura, que està agrupada en gèneres- narrativa, poesia, teatre i assaig- pel teatre, ja que tinc l’objectiu de deixar la narrativa i l’assaig per a després de Nadal, així en aquest període vacacional llegireu Enric Valor, de qui celebrarem el centenari del seu naixement l’any 2011. També he pensat abordar la literatura a través del comentari de text de manera que aneu aprenent les dues habilitats, comentari i literatura, a la vegada.
Us desitge un bon “viatge” per la nostra història literària des de després de la Guerra Civil fins als nostres dies, i un bon “capbussament” al pèlag lingüístic del text.